en
Infolinia
+48 523 339 277

Boeuf strogonow

Przygotowanie

Mięso myjemy, kroimy w paski. 

Mąkę mieszamy z papryką czerwoną i gorczycą. Paski mięsa otaczamy ze wszystkich stron w przygotowanej panierce.

Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną cebulę, czosnek i pieczarki. Dodajemy mięso i co jakiś czas mieszamy tak, aby kawałki mięsa zrumieniły się równomiernie. Zalewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu.

 

Składniki

  • 500 g wołowiny zrazowej
  • 100 g cebuli
  • 250 g pieczarek
  • 30 g mąki
  • 100 ml bulionu wołowego
  • 3 g słodkiej papryki
  • 3 g zmielonego ziarenka gorczycy
  • 20 ml oliwy
  • czosnek - 2 posiekane ząbki

Tagi

Wołowina

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry