en
Infolinia
+48 523 339 277

Befsztyki po angielsku

Przygotowanie

Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry o długości ok. 1 cm, oprószamy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy silnie smalec i smażymy befsztyki (po 2 min. z każdej strony). Pod koniec smażenia solimy. Zdejmujemy patelnie z ognia. Wkładamy masło i chwilę smażymy np. na płytce.

Befsztyki powinny być silnie zrumienione z zewnątrz, zaś w środku krwiste.Podajemy bezpośrednio po usmażeniu. 

Składniki

  • polędwica wołowa
  • smalec
  • płaska łyżka masła
  • przyprawy: pieprz i sól do smaku

Tagi

Wołowina

Gotuj z Gzellą

Najnowsze przepisy

Pasztetowa w pieczarkach na ma...

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki Więcej >>

Pieczony filet z indyka w sosi...

Oliwę dokładnie wymieszać z solą, piep Więcej >>

Szparagi zawijane z Szynką Doj...

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa Więcej >>

Do góry